Voetreflexzonetherapie

 

Reflexzonetherapie, ook wel reflexologie genoemd, werkt met de gedachte dat energie in banen door het menselijk lichaam stroomt naar o.a. de organen. Deze energiebanen kunnen om wat voor reden ook verstoort raken en een disbalans in lichaam en/of geest veroorzaken.

 

Herstelproces op fysiek en mentaal niveau
Op de handen en voeten komen alle punten samen die met de organen, klieren, wervels, het lymfesysteem en de ledematen, verbonden zijn.      Na uitgebreide beproeving zijn deze punten in verschillende zones op de voeten in kaart gebracht.  Tijdens de doorgaans ontspannende  behandeling  onderzoekt de reflexoloog,  door met de duimen impulsen te geven op deze reflexpunten en zones waar e.v.t. een verstoring zit.  Op het zelfde moment kan hierbij al een herstelproces op fysiek en emotioneel niveau in werking gezet worden. Het uitwisselen van de gevonden bevindingen en de achterliggende gedachte kan daarbij een aanreiking zijn om het herstel proces te bespoedigen.

Derhalve wordt er geen diagnose gesteld.

Het eerste consult wordt begonnen met een uitleg en een intakegesprek. Daarbij wordt een toelichting overhandigt om thuis nog eens na te lezen. Waar nodig of bij twijfel zal doorverwezen worden naar de huisarts. Na een positief intakegesprek volgt de behandeling van ca. 60 minuten.

Om een goed beeld te krijgen of deze heelmethode bij je past wordt een serie van vier behandelingen aangeraden.

” Het is als een geleide meditatie zonder woorden” 

BER Reflexzonetherapie wordt door verschillende aanvullende verzekeringen geheel of gedeeltelijk gedekt.        (overzicht aangesloten zorgverzekeraars)